DRVENA STOLARIJA

Zdravlje unutar građevine

PREDNOSTI DRVENE STOLARIJE

Drvo kao prirodni materijal ima mnoge prednosti u odnosu na druge materijale koji se koriste u izradi vrata i prozora. Kao prvo kada im istekne rok trajanja mogu se reciklirati tj. dodatno iskoristiti kao energetski izvor.

PROIZVODI PO VAŠOJ MJERI

Pored PVC i ALU stolarije, prema Vašim željama proizvodimo sve tipove drvene stolarije. Vrhunski materijali i savremen proces izrade garancija su kvalitete, dok su boja i dizajn isključivo stvar Vašeg osobnog odabira. Drveni prozori, ulazna i sobna vrata kao i namještaj od drveta po Vašim mjerama učinit će Vaš boravišni prostor ugodnijim mjestom za život.

Profil od drveta

Toplinska izolacija

Drvo ima prirodnu toplinsku izolaciju i znatno smanjuje energetske potrebe za grijanjem i hlađenjem. Ljeti se drvo ne zagrijava sunčevim zračenjem a poboljšava toplinsku izolaciju u zimskom periodu čime se postižu značajne uštede.

Zvučna izolacija

Drvena konstrukcija stolarije nema šuplje dijelove u unutrašnjosti kao što je slučaj kada se radi o metalnim konstrukcijama korištenim za izradu stolarije, ta značajka je vrlo važna kako bi se poboljšala zvučna izolacija.

Zaštita okoliša

Drvo je prirodan materijal u čijem se procesu transformacije u lamelarni profil ne stvaraju štetne tvari. Potrebna energija za dobijanje gotovog proizvoda iznosi cca 300kWh/t što je vrlo skromno u odnosnu na druge građevinske materijale.

Drvena stolarija

ZANIMLJIVOSTI

U prosjeku jedno drvo u procesu rasta uskladišti 1 t CO2 po m3, a istovremeno ispušta 0,7 t kisika u atmosferu. Tijekom jednog dana, jedan hektar šume veže čak oko 900 kg ugljičnog dioksida, a u isto vrijeme oslobađa oko 600 kg kisika.

Drvena stolarija Mediteran

OBNOVLJIVI IZVORI

Primjenom nove energetske politike, drvo dobiva sve više na važnosti. Time se otvaraju velike mogućnosti za pretvaranje drvnog ostatka i otpada iz šumarstva i drvne industrije u prihvatljive i ekološki primjerene energente.

Drvena stolarija Mediteran

RECIKLAŽA

Prilikom sagorijevanja, drvo otpušta onoliko CO2 koliko ga je primilo iz atmosfere prilikom rasta. Tako ne zagađuje dodatno okoliš. Svaki drveni proizvod, može se po isteku roka trajanja reciklirati te postati ekološkim izvorom energije.

PROIZVODNJA DRVENOG NAMJEŠTAJA PO MJERI

Prema uzetim mjerama radimo 3D nacrt iz kojega možete dobiti realan pogled namještaja koji želite izraditi, a eventualne promjene ili dodatke odmah apliciramo u isti projekat.
Po dogovorenom nacrtu radimo točne izračune za svaki elemenat i svaki njegov dio koji mu pripada te pristupamo izradi sa maksimalnom preciznošću.

Zainteresirani ste za naše usluge?